Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu căpşuni - Bianca Panazan
Câştigătoarea noastră se numeşte Bianca Raluca Panazan. Ea va primi o oală de 6 l cu semi-presiune.
Ingrediente
4 ouă, 8 linguri de zahăr, 11 linguri făină, 1 lingură praf de copt, 60 ml ulei, 120 ml lapte, esenţă de rom, un praf de sare, 200 g căpşuni congelate;
Preparare
Căpşunile congelate se lasă peste noapte într-un castron. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşuriile se mixează cu zahărul şi esenţa de rom. Se adaugă treptat uleiul şi laptele. Făina se amestecă cu praful se copt şi se pune peste gălbenuşuri. Se pun albuşuriile bătute spumă şi se amestecă cu o paletă. Căpşunile se pun într-o strecurătoare şi se taie în bucăţi mai mici. Într-o tavă se pune hârtie de copt, se toarnă compoziţia, iar deasupra punem bucăţiile de căpşuni. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30-35 minute. Se face testul cu o scobitoarea. Se lasă să se răcească şi pudrăm cu zahăr pudră. Poftă bună!