Prăjitură «Mariana» - Vlăsceanu Ermina Mariana
Ingrediente umplutură:
1kg dovleac răzuit şi călit cu 5 linguri de zahăr.
Ingrediente aluat:
22 linguri de lapte,
20 linguri de ulei,
20 linguri de zahăr,
23 linguri de făină cernută
1 şi 1/2 plic de praf de copt
6 ouă.
Preparare:
Se amestecă laptele cu uleiul şi zahărul şi se fierb în clocote într-un vas mai mare. Se dă jos de pe foc şi se adaugă făina amestecată cu praful de copt amestecând repede, să nu se formeze cocoloaşe. Mare atenţie că se umflă când se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă pe rând ouăle. În tava tapetată cu hârtie de copt, se toarnă jumătate din compoziţie şi se coace 15 minute în cuptorul încălzit înainte. Se adaugă dovleacul călit, apoi compoziţia oprită şi se coace în continuare, până când trece testul ”scobitoarea”. Prăjitura se taie când se răceşte. Poftă bună!