Prăjitură cu jeleu de vişine - Clementina Stoicescu

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu jeleu de vişine
Prăjitură cu jeleu de vişine

INGREDIENTE

Blat

•           10 ouă

•           10 linguri zahăr

•           2 plicuri Creme Ole de ciocolată neagră cu portocală

•           2 linguri făină

•           Crema albă

•           200 g ciocolată albă

•           3 foi de gelatină

•           250 ml frişcă lichidă Topping Cream

•           200 ml smântână dulce cu 40 % grăsime

•           Crema maro

•           200 g ciocolată cu lapte

•           250 ml frişcă lichidă Topping Cream

•           200 ml smântână dulce cu 40 % grăsime

•           Jeleu de vişine

•           900 g vişine

•           150 g zahăr

•           3 linguri amidon

•           3 foi de gelatină

•           Decor

•           inimioare colorate

MOD DE PREPARARE

Blat: Albuşurile cu un praf de sare se bat spumă tare. Gălbenuşurile cu zahărul se mixează bine, până se topeşte zahărul, se adaugă plicurile cu praf de cremă şi făină, se omogenizează, apoi se încorporează albuşurile, având grijă să amestecăm de jos în sus cu mişcări lente. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 38/28 cm, se toarnă compoziţia în tavă, se nivelează şi se dă tavă la cuptorul preîncălzit. Este gata când trece testul scobitorii. Se scoate şi se lasă la răcit .

Crema albă: Ciocolata albă împreună cu 150 ml frişcă lichidă se pune pe foc până se topeşte ciocolata, trebuie să avem grijă să nu atingă punctul de fierbere. Separat se hidratează cu apă rece foile de gelatină. Se storc bine şi apoi se amestecă cu ciocolată topită. Dăm la congelator pentru 10-15 min. Cât timp stă la congelator ciocolată, pregătim frişca. Mixăm restul de frişcă lichidă cu smântână dulce până obţinem o frişcă tare.Scoatem de la congelator şi mixăm bine apoi amestecăm cu frişcă.

Tava în care am copt blatul o îmbrăcăm cu folie alimentară, aşezăm blatul răcit şi apoi crema albă, uniformizăm şi dăm tava la congelator cca 30 min, până se întăreşte crema alba.

Jeleu de vişine: Punem vişinele în blender, adăugăm zahărul, obţinem un piure, pe care-l punem într-o cratiţă cu fundul dublu, adăugăm amidonul şi punem pe foc, amestecăm continuu până începe să se îngroaşă. Cât timp fierbe jeleul, punem la hidratat gelatina. Când s-a îngroşat tragem de pe foc, stoarcem foile de gelatină şi le amestecăm în jeleu, lăsăm să se mai răcorească (am pus apă rece în chiuvetă să grăbesc răcirea).

Scoatem tava din congelator, turnăm jeleu peste crema albă, nivelăm şi dăm din nou la congelator, cca 30 min, apoi băgăm la frigider până pregătim şi crema maro.

Crema maro: Ciocolata cu lapte cu 150 ml frişcă lichidă se pune pe foc până se topeşte ciocolată, fără să atingă punctul de fierbere. Gelatina se hidratează cu apă rece, apoi se stoarce bine şi se adaugă în ciocolată. Se dă la congelator pentru 10-15 min. Pregătim frişca, mixând restul de frişcă lichidă cu smântână dulce până obţinem frişcă. Scoatem ciocolata de la congelator o mixăm bine apoi o amestecăm cu frişcă.

Scoatem tava din frigider, întindem crema maro, nivelăm şi băgăm la congelator pentru 40 min. Apoi scoatem tava din congelator, scoatem din tavă prăjitură, o porţionăm cu ajutorul unui cuţit trecut prin apă fierbinte. Ornăm cu inimioare colorate.

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net