Perişoare în sos de roşii - Panazan Bianca Raluca
Pentru perişoare:
• carne tocată de porc
• 1 lingură de orez
• 1 ou
• frunze de ţelină
Pentru sos:
• 1 ceapă albă măricică
• 1 căţel de usturoi
• ulei de măsline
• 2-3 linguri pastă de tomate
• busuioc congelat
• pătrunjel prospăt
• sare/piper/oregano
Mod de preparare
Carnea se amestecă cu sare, piper, ceapă tocată mărunt, frunzele de ţelină tăiate cât mai mărunt, oul şi orezul. Se amestecă bine toată compoziţia, se formează biluţe mici, se acoperă farfuria cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru câteva ore (eu am lăsat peste noapte).
Pentru sos:
Ceapa se toacă mărunt, se pune într-o crăticioară împreună cu ulei de măsline şi usturoiul strivit.
Se lasă la foc mic, se pun 2 pahare de apă şi perişoarele scose din frigider. Se condimentează, se pune pastă de roşii subţiată cu apă, busuiocul congelat şi se acoperă cu un capac, lăsând la foc mic să fiarbă, cam 20 minute. Între timp se întorc pe ambele părţi perişoarele. La sfârşit se presară pătrunjel tocat mărunt.