Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine - Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine
Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine

Ingrediente:

600 grame brânză proaspătă, 100 grame zahăr, 2 ouă, 1 praf de copt, 1 linguriţă cu suc de lămâie şi coaja rasă, esenţă de vanilie şi de migdale, zahăr  vanilat, un praf  de sare, făină cât cuprinde, ulei pentru prăjit, smântână şi dulceaţă pentru ornat.

Mod de preparare

Amestecăm brânza împreună cu zahărul, ouăle, sarea, esenţele şi coaja de lămâie.

Cernem făina împreună cu praful de copt şi o adăugăm în compoziţie, amestecând bine. Dacă este necesar (aluatul obţinut e prea moale)  mai adăugăm 1-2 linguri de făină şi frământăm bine aluatul.Împărţim aluatul în mod egal, în funcţie de numărul de porţii dorite, şi, în tot atâtea biluţe, pentru discuri.Cu mâna dată prin făină (ca să nu se lipească aluatul) formăm discurile şi biluţele.Punem uleiul la încins într-o tigaie sau într-o cratiţă adâncă, şi, la temperatură mică, rumenim biluţele şi discurile, pe ambele părţi.Scoatem papanaşii pe măsură ce sunt prăjiţi şi îi punem la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie.Înainte de a-i servi pudrăm zahărul vanilat şi îi ornăm cu smântână şi dulceaţă după preferinţă!Eu am folosit dulceaţă de afine. Se servesc calzi! Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net