Pâine «floare» - Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Pâine floare
Pâine floare

Ingrediente

1 kg făină albă

5oo ml apă călduţă

50 g drojdie proaspătă

1 linguriţă sare

1 linguriţă rasă cu zahăr

50 g margarină

Mod de preparare

Într-un bol mai mare de plastic punem făină şi în mijlocul ei se face o adâncitură unde se pune drojdia, sarea, zahărul şi turnam apă călduţă pentru a face maiaua. Amestecăm puţin să se dizolve drojdia şi zahărul şi acoperim cu făină. Lăsăm să crescă maiaua 15 minute. După ce a crescut, amestecăm cu restul de apă călduţă, până ne iese un aluat, care nu se mai lipeşte de mâini. Lăsăm la crescut aluatul circa 30 minute, apoi topim 40 g margarină, o lăsăm puţin să se răcescă (nu o adăugăm fierbinte în aluat, o lăsăm să se răcească şi o încorporăm uşor). Am folosit o formă de tort, cu inel reglabil, i-am tapetat fundul cu hârtie de copt şi am rupt bucăţele mici din aluat, am făcut biluţe, pe care le-am pus în cerc, una lângă alta. Am lăsat la crescut 15 minute, apoi am dat formă la cuptorul încins pentru 1 oră la foc mic spre mediu. Când am scos pâinea, am tamponat puţin cu apă. Va avea coajă crocantă şi miez pufos. Este tare gustoasă, bună, săţioasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net