O reţetă gustoasă pe zi: Vinete umplute

Ultima actualizare:

    Vinete umplute
Vinete umplute

Ingrediente

● 2 vinete ● 4-5 felii bacon

● 100 g caşcaval ras ● 3 roşii,

cubuleţe ● 4 căţei usturoi

● 2 cepe ● 1-2 ardei graşi

● ½ ardei iute ● sare

● piper ● ulei ● 1 lingură

pătrunjel tocat

Mod de preparare

1.Tai baconul fâşiuţe. Speli şi cureţi vinetele, din loc în loc, ca o zebră, apoi le tai pe lung. Fierbi apă, o torni într-un vas mare, adaugi o lingură de sare grunjoasă şi aşezi vinetele în el 30 de minute. Le scoţi şi laşi la scurs. Le scobeşti cu grijă, păstrezi miezul, şi prăjeşti rapid jumătăţile de vinete, apoi le pui la scurs pe şerveţele, deoarece absorb mult ulei.

2.Încingi ulei într-o tigaie, şi căleşti cepele şi usturoiul tăiate mărunt, presari sare şi piper după gust. Adaugi ardeiul gras şi pe cel iute tăiaţi fin, miezul vinetelor, roşiile şi le ţii pe foc până când scade sosul. Amesteci. Când sunt gata, le laşi la răcorit.

3.Aşezi vinetele într-un vas uns, le umpli cu legumele călite şi pui pe fiecare, din loc în loc, fâşii de bacon. Dai la cuptor 25-30 de minute, le scoţi şi le presari cu caşcaval şi cu pătrunjel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net