O reţetă gustoasă pe zi: Varză cu carne de porc
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1 varză, 500 g piept de porc dezosat, 6-7 felii kaizer, 1 ceapă, 250 ml borş, 1 lingură pastă de roşii, sare, piper, 2-3 foi dafin, ulei, apă.
Preparare:
Speli varza şi elimini primele 2-3 frunze. O toci fin şi o freci cu sare. Tai carnea în bucăţi şi o prăjeşti în puţin ulei, într-o cratiţă acoperită cu capac. Când începe să se rumenească, poţi adăuga puţină apă. Laşi să se pătrundă bine carnea, şi torni atâta apă cât este nevoie să nu se ardă carnea. Toci ceapa şi o pui peste carne. Când a devenit uşor sticloasă, adaugi boiaua. Pui varza şi kaizerul în oală, torni borşul şi laşi să fiarbă. Poţi turna apă, dacă vrei. După un sfert de oră adaugi pasta de tomate, foile de dafin şi laşi la fiert 30 de minute, amestecând din când când.