O reţetă gustoasă pe zi: Tort Doboş

Ultima actualizare:

    Tort doboş
Tort doboş

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

125 g zahăr

5 linguri făină

Pentru cremă

4 ouă

150 g zahăr

2 linguri cacao

2 linguri lapte

200 g unt

100 g ciocolată neagră

Pentru glazură

3 linguri zahăr

fulgi de migdale, pentru decor

Preparare

1. Pentru blat, freci gălbenușurile cu zahărul până capătă o consistență cremoasă. Adaugi făina cernută și albușurile bătute spumă tare. Tapetezi forma de tort și torni o parte din cremă, încât foaia să nu aibă

mai mult de jumătate de cm grosime. Dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, până se rumenește ușor foaia. Mai faci încă cinci foi, pe care le lași la răcorit.

2. Pentru cremă, bați pe baie de aburi ouăle cu zahărul, până se îngroașă compoziția. Adaugi ciocolata topită, combinată cu cacaua și laptele și amesteci până se omogenizează ingredientele. Dai deoparte și lași crema să se răcorească, amestecând constant. Freci spumă untul și-l încorporezi în crema rece. Așezi foile una peste alta, cu cremă printre ele, în afară de ultima foaie.

3. Topești zahărul pentru glazură într-o cratiță și-l întinzi peste foaia rămasă, așezată pe un platou uns cu ulei, pentru ca zahărul topit să nu se lipească. Tai foaia felii, cât timp zahărul este cald, după care o așezi peste tort. Presari de jur împrejur fulgi de migdale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net