O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu cremă de zmeură și ciocolată

Ultima actualizare:

    Tort cu cremă de zmeură și ciocolată
Tort cu cremă de zmeură și ciocolată

Ingrediente:

Pentru blat: 340 g unt, 370 g zahăr, 4 ouă, 370 g făină, 1 linguriță rasă praf de copt, 1 linguriță rasă bicarbonate, 445 ml lapte bătut, 1 păstaie de vanilie, 50 g fulgi migdale; Pentru crema de ciocolată: 120 ml frișcă lichidă, 1 păstaie de vanilie, 230 g ciocolată neagră; Pentru crema de zmeură: 170 g zmeură congelată, 110 g zahăr, 2 lingurițe zeamă de lămâie, 4 gălbenușuri, 120 g unt; Pentru crema de ciocolată albă: 110 g ciocolată albă, 240 g unt, 1 păstaie de vanilie, 50 ml frișcă lichidă, 200 g zahăr pudră.

Preparare:

Pentru blat, bați untul cu zahărul până devin o cremă. Adaugi ouăle și le mixezi. Amesteci făina cu praful de copt și cu bicarbonatul. Într-un alt vas mixezi laptele bătut cu păstaia de vanilie. Încorporezi în compoziția cu unt amestecul de făină și pe cel de lapte bătut, treptat, alternând cele două mixuri. Aluatul obținut îl torni în două tăvi (diametrul 20 cm) și-l coci 35-40 de minute. După ce blaturile s-au răcorit, le înfășori în folie alimentară și le pui la frigider o oră.

Pui pe foc frișca lichidă împreună cu păstaia de vanilie. Când este pe punctul de a începe să fiarbă, iei cratița de pe aragaz și adaugi ciocolata, care se va topi. O lași deoparte. Pasezi zmeura, apoi o treci prin sită. Torni piureul într-o cratiţă, adaugi zahărul, zeama de lămâie și gălbenușurile. Pui amestecul la foc mic până începe să fiarbă, îl iei de pe aragaz și adaugi untul. Lași la răcit, apoi o pui la frigider. Topești ciocolata albă pe baie de aburi. Mixezi untul cu miezul de la păstaia de vanilie, adaugi ciocolata topită și frișca lichidă și mixezi. Pui zahărul pudră și o dai la frigider. Tai fiecare blat de tort în 2. Ungi prima bucată cu ½ din crema de zmeură, acoperi cu o altă bucată de blat pe care întinzi crema de ciocolată. Pui o altă jumătate de blat, torni restul de cremă de zmeură și aşezi deasupra ultima bucată de blat. Acoperi tortul cu crema de ciocolată albă și-i decorezi marginile cu fulgii de migdale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net