O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu nuci şi coacăze

Ultima actualizare:

    Tartă cu nuci și coacăze
Tartă cu nuci și coacăze

Ingrediente

1 pachet aluat de foietaj

Pentru umplutură

800 g rubarbă

90 g zahăr

250 g coacăze

50 g nuci

Pentru cremă

2 ouă

50 g făină

90 g zahăr

coaja rasă de la o portocală

100 g smântână

1 pachet zahăr vanilat

Preparare

Cu o zi înainte de a pregăti tarta, cureţi tijele de rubarbă, le speli şi le zvânţi. Le tai în bucăţi (1,5-2 cm lungime), le pui într-un castron, le presari cu zahăr şi dai la frigider, cu capac. Le laşi la macerat peste noapte, să iasă apa din ele.A doua zi, scurgi rubarba, adaugi coacăzele curăţate şi spălate şi amesteci.Întinzi aluatul în forma de tartă, îl acoperi cu o folie de aluminiu şi îl pui în cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute.Baţi ouăle cu zahărul să obţii un amestec spumos. Încorporezi făina, coaja rasă de portocală, smântâna şi zahărul vanilat. Torni compoziţia peste aluatul de tartă.Aranjezi deasupra fructele scurse şi jumătăţile de nucă. Pui forma în cuptorul preîncălzit şi laşi să se coacă 40 de minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească în formă.

SFATURI: Atenţie, de la rubarbă se consumă numai tijele, căci frunzele sunt otrăvitoare! Dacă vrei ca tarta să aibă

forma de stea din fotografie, ridică puţin aluatul pe margini, din loc în loc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net