O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu jeleu

Ultima actualizare:

    Tartă cu jeleu
Tartă cu jeleu

Ingrediente

Ai nevoie de

Pentru blat

250 g făină

125 g unt

1 gălbenuș

1 praf de sare

50 ml apă

Pentru umplutură

300 g prune

100 g zahăr

100 g nuci

2 linguri griș

1 plic tort gelee transparent

200 ml suc de prune

Preparare

Amesteci untul rece cu făina, până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi sarea, gălbenușul și apa rece și frămânți până când se omogenizează. Înfășori aluatul în folie și-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi și-l așezi într-o tavă tapetată. Pentru umplutură, speli prunele, le scoți sâmburii și le tai bucăți. Le amesteci cu nuca sfărâmată, grișul și zahărul și pui umplutura peste aluat. Nivelezi și dai tava la cuptor până se rumenește tarta. O scoți și o lași la răcit. Prepari tortul gelee conform instrucțiunilor de pe ambalaj și-l amesteci cu sucul de prune. Torni jeleul peste tartă și o dai la frigider peste noapte. A doua zi o decorezi după gust și imaginație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net