O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu dovleac
Ingrediente pentru blat:
300 g făină, 100 g unt, 50 ml lapte, 1 gălbenuș, 1 praf de sare, 50 g zahăr; Pentru umplutură: 700 g dovleac, 200 g zahăr, 1 plic budincă de vanilie, 2 linguri pesmet, 1 lingură făină, zahăr pudră, pentru decor.
Preparare:
Frămânți făina cu untul până când capătă o consistență sfărâmicioasă. Încorporezi laptele, gălbenușul, zahărul și sarea și frămânți până când se omogenizează. Înfășori aluatul în folie alimentară și-l dai la rece 30 de minute. Cureți dovleacul și-l dai prin răzătoarea mare. Îl amesteci cu zahărul și-l așezi pe foc, amestecând constant până când se înmoaie și capătă consistența unui piure. Îl dai deoparte și-l lași la răcit. Încorporezi praful de budincă, făina și pesmetul. Întinzi o foaie din aluat și o așezi în tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, o nivelezi și dai tarta la cuptor până când se rumenește pe margini. După ce s-a răcorit o pudrezi cu zahăr.