O reţetă gustoasă pe zi: Sarmale cu peşte

Ultima actualizare:

    Sarmale cu peşte
Sarmale cu peşte

Ingrediente:

1 varză potrivită, 1 kg crap dezosat, 200 g peşte afumat, 100 g orez, 3 cepe mici, 4 linguri ulei, sare, piper măcinat şi boabe, cimbru, mărar, foi de dafin, 240 ml vin alb, 240 ml suc de roşii; Pentru decor: felii de lămâie, pătrunjel tocat.

Preparare:

Toci ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Între timp, toci peştele afumat şi carnea de crap. Într-un bol mare, amesteci ceapa călită cu carnea tocată şi condimentezi cu piper şi sare, apoi adaugi mărar şi cimbru, după gust, şi orezul spălat în prealabil. Alegi frunzele de varză pentru sarmale, iar restul le toci fideluţă. Le umpli cu compoziţia din carne de peşte şi le strângi bine la capete, ca să nu se desfacă. Ungi oala cu ulei şi aşezi un strat de varză tocată. Pui, după gust, piper boabe, mărar sau cimbru, aşezi sarmalele şi le acoperi bine cu varză tocată, adăugând câteva foi de dafin. După ce aşezi ultimul strat de varză, torni vinul, apă şi, la final, sucul de roşii. Laşi sarmalele să fiarbă la foc mic câteva ore, până când s-au pătruns bine. Le serveşti calde, alături de câteva feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net