O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu fistic
Ingrediente:
200 g pișcoturi, 150 g zahăr, 6 gălbenușuri, 500 ml lapte, 300 ml smântână pentru frișcă,
10 foi gelatină, 300 g fistic, 6 mandarine.
Preparare:
Pui gelatina la înmuiat 10-15 minute. Între timp, bați gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr aproximativ cinci minute, după care le amesteci cu laptele călduț. Pui compoziția pe baie de aburi 10 minute, timp în care continui să amesteci. Lași compoziția deoparte până se răcorește puțin, apoi adaugi gelatina înmuiată. Bați smântâna cu restul de zahăr și o încorporezi în amestecul de gălbenușuri. Dai crema la frigider 30 de minute. Între timp, pregătești câteva forme rotunde pe care le tapetezi cu folie alimentară. Le umpli cu crema rece, iar deasupra pui pișcoturi și acoperi cu folie. Dai formele la frigider patru ore, apoi răstorni prăjiturile pe platouri și îndepărtezi folia. Decorezi prăjiturile cu fistic sfărâmat și felii de mandarine.