O reţetă gustoasă pe zi: Pătrățele cu nuci

Ultima actualizare:

    Pătrăţele cu nuci
Pătrăţele cu nuci

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 albuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 250 g nucă
  • 1 esenţă de rom
  • 3 linguri făină
  • Pentru cremă
  • 1 kg brânză de vaci
  • 1 cană zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 pachet unt
  • 1 esenţă portocale
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazură
  • 50 ml smântână dulce
  • 300 g ciocolată

Preparare

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Pui nuca măcinată, esenţa de rom, făina şi amesteci foarte uşor cu o lingură de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, o introduce la cuptor pentru 20-30 de minute până se rumeneşte, după care dai la răcit.Amesteci gălbenuşurile cu laptele, zahărul şi esenţa de portocale. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până devine ca o smântână mai groasă. Dai deoparte şi o laşi la răcit. Mixezi brânza, adaugi crema de gălbenuşuri, untul şi omogenizezi foarte bine.Smântâna dulce o pui în bain-marie împreună cu ciocolata tăiată bucăţi mici. Peste blat torni crema de brânză, o întinzi şi pui glazura de ciocolată. Nivelezi şi dai prăjitura la rece două ore, înainte să o serveşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net