O reţetă gustoasă pe zi: Musaca din paste, spanac și ștevie

Ultima actualizare:

    Musaca din paste, spanac și ștevie
Musaca din paste, spanac și ștevie

  • Ingrediente
  • 150 g paste (tagliatelle)
  • 600 g carne tocată amestec
  • 400 g spanac şi ştevie
  • 2 cepe
  • 3 roşii bine coapte
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 3 ouă
  • 200 g telemea de oi
  • 2 linguri smântână
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare

Tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins până devine sticloasă. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade bine zeama. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi pasta de tomate şi continui călirea încă două minute, apoi laşi compoziţia la răcit.Separat, opăreşti frunzele de spanac şi ştevie în apă cu sare 5-6 minute, scurgi apa şi le laşi să se răcească. Fierbi pastele al dente în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le strecori.Ungi o formă termorezistentă cu ulei, aşezi un strat de carne, un strat de spanac cu ştevie şi repeţi, în aceeaşi ordine, până când se termină ingredientele.Peste ultimul strat de carne aşezi felii de roşii, apoi pastele. Acoperi cu ouăle bătute cu brânza rasă şi cu smântâna şi introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
virgiliu stroescu webp
Horoscop carieră 3 9 Martie 2025, foto Shutterstock jpg
cozonac la cuptor jpg
Secrete de hairstyling rapid pentru un aspect profesional în fiecare zi jpg
Tendințe moderne în bucătărie   gătitul rapid și eficient jpg
Articol 2   Copia Certificata a Intabularii png
image png
Ce nutrienți sunt esențiali pentru funcția cognitivă la adulți jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net