O reţetă gustoasă pe zi: Meringue cu mere

Ultima actualizare:

    Meringue cu mere
Meringue cu mere

Ingrediente:

125 g unt,

200 g zahăr,

4 ouă,

350 g făină,

 5 mere,

½ linguriţă scorţişoară.

Preparare:

 1. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, gălbenuşurile şi făina. Vei obţine un aluat gros, mai puţin elastic. Dacă nu se leagă, mai adaugi puţină făină. Aduni aluatul într-o bilă şi-l pui la frigider 15 minute.

 2. Între timp, speli merele, le cureţi de coajă, seminţe şi cotor şi le feliezi. Aluatul rece îl întinzi într-un strat de 0,5 cm pe masa dată cu făină, apoi îl pui într-o tavă. Pentru că este fragil, se poate rupe destul de repede, de aceea manevrează-l cu grijă! Deasupra pui feliile de mere şi presari scorţişoara. Dai tava la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până când merele se înmoaie, iar prăjitura se rumeneşte pe margini.

3. Baţi albuşurile cu restul de zahăr până obţii o spumă. Scoţi prăjitura de la cuptor, o acoperi cu spuma de albuşuri şi o mai dai din nou la copt 3-5 minute. Desertul este gata când se rumeneşte bezeaua.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
click ro pexels claudio emanuel 709239809 19287847 jpg
cabanos adobestock jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
salopeta ski jpg
Cum pot stimula circulația la nivelul scalpului ca să nu îmi mai cadă părul jpg
omniasig depa e te obiectivul pe care i l a propus cu ocazia implinirii a 30 de ani peste 33 000 de copaci planta i in romania pentru un viitor sustenabil1 jpg
calculator curent jpg
branza istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net