O reţetă gustoasă pe zi: Învârtita cu nucă şi cacao

Ultima actualizare:

    Invârtita cu nuca şi cacao
Invârtita cu nuca şi cacao

Ingrediente

1 aluat foitaj

300 g nucă măcintă

120 g zahăr

5 albușuri

2-3 linguri cacao

1 esență de rom

1 esență de vanilie

1 praf de sare

Pentru decor

150 g zahăr pudră

200 ml zeamă de lămâie

Preparare

1. Bați albușurile spumă cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul și mixezi până se topește. Pui într-un bol nuca măcinată (păstrezi puțin și pentru decor), adaugi cacaua, apoi esența de vanilie și cea de rom. Încorporezi ușor în compoziție albușurile bătute spumă.

2. Întinzi foitajul pe masă și tai în trei fâșii pe lung. Adaugi compoziția de cacao în fiecare fâșie, după

care unești marginile foitajului, formând un rulou. Încingi cuptorul.

3. Pui rulourile de foitaj într-o tavă rotundă și tapetată, unul în continuarea celuilalt, astfel încât să formezi o spirală. Dai tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute, până se rumenește.

4. Pentru glazură, pui zeama de lămâie și zahărul pudră într-un bol, apoi amesteci rapid până obții un sirop mai gros, albicios. Torni glazura peste prăjitură după ce o scoți din cuptor și o presari cu nucă măcinată.

image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net