O reţetă gustoasă pe zi: Hora Iepurașilor

Ultima actualizare:

    Hora iepuraşilor
Hora iepuraşilor

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 g făină
  • coaja de la o lămâie
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de nuci
  • 200 g nuci măcinate
  • 3 linguri pesmet fin
  • 200 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 pliculeț  zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • Pentru „iepuraşi”
  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri lapte
  • Pentru glazură şi decor
  • 200 g frişcă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 50 g fulgi nucă de cocos
  • 50 g nucă măcinată
  • 50 g fistic măcinat
  • 20 g ciocolată neagră de menaj
  • bomboane

Preparare

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul, zahărul vanilat, sarea şi baţi până se topeşte zahărul. Adaugi coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile unul câte unul şi baţi continuu. Pui făina, amesteci de jos în sus, apoi torni compoziţia în forma de tort unsă şi tapetată. Îl coci circa 30-40 de minute.Fierbi laptele, torni pesmetul „în ploaie”, adaugi zahărul, nucile măcinate şi aromele, amestecând continuu. După câteva clocote, iei vasul de pe foc şi, când s-a răcit bine, adaugi puţin câte puţin untul frecat separat.Amesteci ingredientele pentru „iepuraşi” şi frămânţi un aluat mai tare, pe care îl laşi la rece 30 de minute, apoi îl întinzi şi decupezi cu o formă specială iepuraşii. Îi aşezi pe o tavă tapetată cu folie de copt şi îi coci circa 15-20 de minute. Faci o glazură din zeama de lămâie şi zahărul pudră. După ce se răcesc, desenezi chipurile iepuraşilor cu glazură de lămâie, ochii şi nasul cu ciocolată neagră topită. Tai blatul în două şi întinzi între cele două foi crema de nuci.Îmbraci tortul cu jumătate din frişcă amestecată cu cocos. În frişca de deasupra poţi pune colorant galben. La bază ornezi cu nucă amestecată cu fistic şi lipeşti „iepuraşii”, unul lângă altul, ca la horă. Pe marginea tortului faci floricele din frişcă cu ajutorul poşului, iar la mijloc schiţezi din frişcă un cuib, în care aşezi bomboane colorate. Opreşti câteva roşii. Presari pe „cuib” puţină nucă cu fistic, aşezi bombonele roşii şi în jurul cuibului, exact ca în imagine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net