O reţetă gustoasă pe zi: Guguluf cu gem

Ultima actualizare:

    Guguluf cu gem
Guguluf cu gem

Ingrediente:

400 g făină, ½ linguriță sare, 2 linguri zahăr, 4 ouă, 25 g drojdie, 2 linguri lapte, 175 g unt, 100 g nucă, unt pentru uns, gem pentru umplutură, 5 nuci pentru decor.

Preparare:

Într-un vas, cerni făina și în mijlocul ei pui sarea, zahărul, ouăle, apoi drojdia înmuiată în lapte călduț și untul moale. La final, adaugi nuca măcinată. Omogenizezi toate ingredientele pentru a obține un aluat moale care se desprinde de pe degete. Ungi bine cu unt o formă specială pentru guguluf sau o tavă rotundă și torni aluatul. Îl lași la crescut, acoperit, într-un loc cald, apoi îl dai la cuptor o oră. După coacerea și răcirea prăjiturii, o tai pe jumătate, pe lungime, întinzi umplutura de gem pe partea de jos și așezi deasupra bucata de sus. Decorezi cu gem și jumătăți de miez de nucă.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
featured image (2) jpg
soia foto shutterstock
cub neti sandu png
dieta fructe fibre depositphotos1 jpeg
ceai freepik1 jpeg
zodii, foto shutterstock jpg
vinete umplute istock jpg
1 racitura piftie moldoveneasca jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net