O reţetă gustoasă pe zi: Cozonac Italian

Ultima actualizare:

    Cozonac italian
Cozonac italian

Ingrediente:

850 g făină, 180 g zahăr, 180 g unt, 4 gălbenușuri, 50 g unt pentru uns, 150 g stafide, 25 g drojdie, 1 ou, 1 praf sare, 200 ml apă.

Preparare:

Torni 100 ml de apă caldă peste drojdie, apoi adaugi 100 g de făină. Amestecul obținut îl acoperi cu un prosop și-l lași deoparte, la loc cald, 3 ore, apoi mai adaugi 100 g făină și 100 ml de apă caldă. Lași din nou amestecul la loc cald, alte 2 ore. Într-un alt vas pui restul de făină. Aici adaugi untul topit, oul, gălbenușurile zahărul și sarea. Frămânți aluatul 15-20 de minute, până devine elastic, apoi îl amesteci cu maiaua și cu stafidele. Așezi aluatul într-o formă adâncă și tapetată, îl acoperi cu un prosop și-l lași la loc cald 4 ore, până își dublează volumul. După aceea, crestezi cozonacul pe mijloc și-l ungi cu 50 g de unt. Îl dai la cuptorul bine încins 45 de minute, până trece testul scobitorii și se rumenește. Îl ornezi după imaginație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net