O reţetă gustoasă pe zi: Clătite cu pui şi ciuperci
Ingrediente pentru clătite:
150 g făină, 3 ouă, 50 g unt topit, 375 ml lapte, sare, ulei pentru prăjit, 1 portocală mică; Pentru umplutură: 5 fire ceapă verde, 1 ardei gras roşu, 250 g ciuperci, 500 g piept de pui, 1 lingură ulei, 200 g smântână, 2 linguri zeamă lămâie, sare, piper.
Preparare:
Speli portocala şi o storci. Amesteci ouăle, făina, sucul de portocală şi sarea. Adaugi treptat untul şi laptele. Mixezi bine şi laşi să se odihnească 30 de minute. Cureţi firele de ceapă, le speli şi le toci. Peste ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii, torni zeama de lămâie. Tai pieptul de pui fâşii şi-l rumeneşti în ulei. Condimentezi cu sare şi piper, pui bucăţile de carne pe o farfurie şi le păstrezi la cald. În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa, ardeiul tocat mărunt şi ciupercile, adaugi din nou carnea şi adaugi smântâna.