O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă în coajă de dovleac

Ultima actualizare:

    Cirobă în coajă de dovleac
Cirobă în coajă de dovleac

Ingrediente:

250 g fasole boabe, 1 morcov, 3 l apă, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 lingură ulei, 3 roșii, sare, piper, dovleac, pentru servire, pâine (opțional), dafin (opțional), pătrunjel (opțional).

Mod de preparare:

Speli fasolea și o lași în apă rece de seara până dimineața. A doua zi o pui la fiert, îi schimbi apa de 3 ori și de fiecare dată torni peste ea numai apă clocotită. A 4-a oară, răstorni peste ea 3 litri de apă și o lași să fiarbă cu un praf de sare. Separat, tai ceapa mărunt, dai morcovul și rădăcina de pătrunjel prin răzătoarea mică și le călești în uleiul încins, 3 minute, apoi le torni în fasole. Când boabele sunt moi, adaugi ardeiul gras tăiat mărunt și roșiile opărite separat, descojite și tăiate cubulețe. Guști, potrivești de sare și piper, o lași să clocotească 10 minute, apoi oprești focul. O servești, dacă vrei, în coajă de dovleac scobit și copt sau în pâine, dar poate fi servită și în farfurie, ornată cu frunzulițe de dafin sau cu pătrunjel tăiat fin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net