O reţetă gustoasă pe zi: Chiftele de peşte

Ingrediente

500 g file de pește

2 ouă

2 cartofi

1-2 căței usturoi

sare

piper

1 frunză dafin

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

1 morcov

mălai sau pesmet

ulei, pentru prăjit

mujdei, opțional

1 lămâie, opțional

Preparare

1. Cureți peștele de eventualele oase rămase, îl speli și îl pui la fiert în apa în care ai pus frunza de dafin și sare. Lași să fiarbă cel mult 10-12 minute. Scoți peștele, îl cureți de pieliță și îl lași să se răcească, apoi îl mărunțești cu ajutorul robotului de bucătărie sau prin mașina de tocat. Adaugi cățeii de usturoi pisați, ouăle, morcovul și cartofii dați prin răzătoare și verdeața tăiată mărunt. Condimentezi cu sare și piper după gust.

2. Pui uleiul la încins. Formezi chiftelele de pește, le dai prin pesmet sau prin mălai, după care le prăjești. Le scoți pe șervete absorbante pentru a îndepărta surplusul de ulei. Servești, după gust, cu lămâie sau cu mujdei.

Citește și