O reţetă gustoasă de Crăciun pe zi: Piftie de curcan
Ingrediente
2 aripi de curcan
1 cană mazăre, scursă
1 pulpă inferioară curcan
1 ceapă mare
2 morcovi
2 căpăţâni de usturoi
7 l apă
sare
Preparare
1. Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.
2. După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi rondele. Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.
3. Înainte să pui apa în boluri, peste carne, o răstorni de trei ori dintr-o oală în alta, pentru a deveni limpede. Ulterior, o torni în boluri, printr-o strecurătoare. Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.