Mâncare de post cu arpacaş – Reţeta

Ultima actualizare:

    Mâncare de post cu arpacaş
Mâncare de post cu arpacaş

Ce spuneţi de reţeta mâncare de post cu arpacaş? O prepari foarte simplu şi este benefică pentru organism. Spor la gătit!

Mâncare de post cu arpacaş: Ingrediente

  • 1 kg arpacaş
  • 3 litri apă
  • 0,5 kg nucă miez
  • 300 grame miere de albine
  • 1 lămâie
  • 1 esenţă de rom
  • Scorţişoară
  • Sare
  • 2 linguri ulei

Mâncare de post cu arpacaş: Mod de preparare

Aşa preparăm reţeta mâncare de post cu arpacaş. Pentru a reţine cât mai bine modul de lucru cu arpacaşul trebuie să fim atenţi la spălarea lui cu apă. Arpacaşul îl schimbăm în cel puţin 8-9 ape până când ultima apa pe care o aruncăm e limpede. Se unge fundul ceaunului cu ulei şi apoi punem arpacaşul şi un praf de sare şi cei trei litri de apă.Se ţine pe foc timp de două ore şi jumătate. Nu uitaţi un element important: focul trebuie să fie la mic. Din când în când mestecăm dar fără a insista prea mult. Când boabele s-au umflat şi au sorbit toată apa dăm deoparte ceaunul şi-l lăsăm la rece 30 min.Dăm lămâia prin răzătoare fină şi cu un sucitor pe un tocător presăm miezurii de nucă pentru a-i mărunţi. Încă puţin şi acestă mâncare de post cu arpacaş va fi gata. Amestecăm arpacaşul fiert cu nucă, miere, lămâie şi un praf de scorţişoară. Omogenizăm compoziţia după care poate fi servită.

Arpacaşul tratează bolile de piele

Dintre remediile folosite pentru vindecarea celor mai neplăcute şi dureroase afecţiuni dermatologice (acnee, iritaţii ale pielii, erupţii cutanate, dar şi negi şi pistrui), boabele de arpacaş, asemănătoare cu cele de grâu, s-au dovedit un leac extraordinar! Medicina tradiţională a testat acest remediu mai bine de doi ani.

Arpacaşul se foloseşte intern, sub formă de cremă şi de ceai. Crema de arpacaş este un remediu foarte eficient, dar şi foarte gustos. Mai mult, leacul din arpacaş are o varietate de calităţi terapeutice şi acţionează ca un tonic de excepţie.

  • Ingrediente: 500 g de arpacaş, 5 linguri de miere de rapiţă sau miere polifloră. Preparare: Se fierbe arpacaşul la foc mic, timp de două ore, până când boabele se înmoaie foarte bine. Când fiertura s-a mai răcit, se amestecă foarte bine cu mixerul până când boabele se transformă în pastă. Atunci se adaugă mierea. În fiecare zi, la o masă principală, se consumă doar arpacaş. Crema se păstrează la frigider.

În paralel cu crema de arpacaş, bolnavii trebuie să bea şi câte o cană de ceai de arpacaş.

  • Ingrediente: Trei linguri de boabe de arpacaş şi 500 ml de apă minerală plată. Preparare:  Într-o cratiţă, prăjiţi la foc potrivit, boabele de arpacaş, timp de zece minute. În acest tinterval, trebuie să mestecaţi încontinuu cu o lingură de lemn, pentru a evita ca boabele să se ardă. După ce s-au prăjit, în vas adăugaţi apa minerală plată. Lăsaţi ceaiul să mai fiarbă, la foc mic, timp de zece minute. După aceea, luaţi vasul de pe foc şi acoperiţi-l pentru alte cinci minute. Ceaiul se păstrează la frigider, două zile. Zilnic, beţi câte o ceaşcă de ceai fierbinte.  
image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net