Îngheţată de caise - Butnaru Daniela

Ultima actualizare:

    Îngheţată de caise
Îngheţată de caise

Ingrediente: 500 g caise coapte. Crema englezească: 300 ml de lapte, 3 gălbenuşuri de ou, 100-120 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 200 ml frişcă (Meggle).

Preparare

Ingredientul principal sunt caisele coapte, mari şi cărnoase.Pentru crema de ouă punem într-o cratiţă laptele şi jumătate din zahăr să fiarbă. Între timp, separat într-un bol, frecăm gălbenuşurile cu restul de zahăr. Se toarnă din laptele cald peste gălbenuşuri, amestecând mereu. Se repune înapoi în cratiţă, se pune pe focul mic şi se amestecă fără încetare, până se îngroaşă. Se ia de pe foc se pune deasupra folie de plastic să nu facă crustă (ca la cremele pudding).Caisele le spălăm şi se pasează în blender, înpreună cu crema englezească. Va rezulta o pastă cremoasă pe care o încorporăm în frişca bătută prin mişcări ample. Compoziţia rezultată se pune într-un recipient şi se dă la congelator. Neavând nici un lel de lichid în compoziţia sa, pentru că laptele a devenit cremă, iar caisele sunt numai pulpa, nu va fi nevoie să o amestecăm din jumătate în jumătate de oră, ca la alte reţete, pentru a nu face ace de gheaţă.

image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net