Încearcă 5 reţete senzaţionale cu ananas!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Crud sau gătit, în salate, compoturi, deserturi sau mâncăruri de bază, ananasul e binevenit la orice masă. În afară de gustul unic pe care îl oferă mâncărurilor, e benefic şi pentru digestie. Iată aici 5 reţete de aperitive şi feluri principale. Încearcă-le şi tu! Vei vedea că dulcele merge de minune şi în mâncăruri sărate.

Aperitiv cu jambon

Ingrediente: ananas din conservă, 4 felii subţiri de jambon crud-uscat, un salam chorizo aromat, amestec de boabe de piper (sau boia de ardei iute).Mod de preparare:  scurgeţi bucăţile de ananas, apoi tăiaţi jambonul şi salamul în felii subţiri. Se alternează pe mini-frigărui ananas şi mezeluri. Decoraţi cu piper.

Salată de crab

Ingrediente: ananas din conservă, carne de crab, un avocado, o lămâie, 120 g rucola, o ceapă roşie mică, o lingură ulei de măsline, o linguriţă de muştar, sare, piper.Mod de preparare: într-un castron, se amestecă uleiul de măsline, muştarul, jumătate din sucul de lămâie, sarea şi piperul. Avocado se decojeşte şi se taie în cubuleţe, peste el se presară restul de suc de lămâie, se adaugă ananasul scurs în prealabil, carnea de crab şi sosul de muştar preparat anterior. Mixul acesta se pune pe un pat de rucola, peste care se presară inele de ceapă.

Orez cu ananas şi curry

Ingrediente: o ceapă, două linguri de unt, 475 g orez, doi căţei de usturoi, o lingură pudră de curry, un litru de supă de legume, 200 g păstăi de mazăre, 3-4 bucheţele de broccoli, o lingură sos de soia, un ardei gras roşu, ananas.Mod de preparare: ceapa tocată se sotează în unt, se adaugă orezul, usturoiul şi pudra de curry. Se toarnă supa de legume, sosul de soia, mazărea şi ardeiul. Se lasă pe foc 20 de minute, apoi se pun 3-4 bucheţele de broccoli opărite separat şi ananasul scurs.

Salată cu spanac

Ingrediente: 300 g baby spanac, ananas din conservă, un mango, o lingură merişoare, două linguri ulei, zeama de la o jumătate de lămâie, sare.Mod de preparare: spălaţi spanacul, puneţi peste el bucăţelele de ananas, merişoare, apoi adăugaţi bucăţele de mango. Pentru dressing, se amestecă uleiul cu zeama de lămâie şi puţină sare, se adaugă suc de ananas, astfel încât să obţinem un gust dulce-acrişor. Amestecaţi salata şi lăsaţi 10 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Mignon de porc

Ingrediente: 1 filet mignon de porc (aproximativ 800 g), o lime, 600 ml lapte de cocos, 600 g ananas bucăţi, o lingură cu vârf de seminţe de chimen, o lingură de ulei, 20 g unt.Mod de preparare: preîncălziţi cuptorul la 180 grade. În tigaia încinsă cu ulei de măsline se rumeneşte filetul pe toate părţile, apoi se mută într-un vas de copt şi se lasă la cuptor 30 de minute, într-o baie de lapte de cocos asezonat cu sare, piper, chimen şi coajă de lime tocată fin. Între timp, se scurg feliile de ananas şi se trag în tigaie cu unt, până sunt aproape caramelizate. Filetul de porc se serveşte alături de ananas şi de un orez alb.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net