Guguluf cu vişine - Daniela Andrei

guguluf_cu_visine.jpg

guguluf ingrediente preparare
Guguluf cu vişine

Ingrediente:

200 vişine fără sâmburi, 3 ouă mari, 3 ceşcuţe cu zahăr, 4 ceşcuţe cu făină, o ceşcuţă cu lapte sau apă, o ceşcuţă cu ulei, un pliculeţ cu praf de copt, o lingură de zahăr pudră vanilat, optional: esenţe, coajă rasă de lămâie sau/şi portocală.

Preparare

Mixăm ouăle spumă, împreună cu zahărul şi rând pe rând, adăugăm restul ingredientelor: laptele/apa, uleiul, praful de copt şi făina, iar la final, opţional, aromele. Se omogenizează totul (aluatul obţinut se aseamănă celui de clătite, fiind puţin mai dens). Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt sau ulei, se adaugă vişinele şi se dă la cuptor până ce se rumeneşte frumos. Se răceşte treptat şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

 

 

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 200 g migdale prăjite, 100 g zahăr, 70 g făină, 30 g unt, 5 ouă, 2 linguri praf de copt.

  • Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi. 100 ml lapte condensat.Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr.

  • Ingrediente:Blat (achiziţionat din comerţ). Crema: 400 g nucă măcinată, 200 g zahăr tos, 200 ml lapte, 1 pachet de unt, 1 pachet de zahăr vanilinat - opţional, 2 linguriţe esenţă de rom.Sirop: 2 linguri de zahăr, 150 ml apă, 1 linguriţă esenţă de rom.Pentru ornat: 2 kiwi, 2 banane, 1 madarină.Se poate orna şi cu frişcă sau ciocolată, după preferinţă.