Gem de căpşuni fără zahăr - Reţeta

Ultima actualizare:

    Gem de căpşuni fără zahăr
Gem de căpşuni fără zahăr

Sunt delicioase şi le găsiţi pe toate tarabele! Vorbim de vedetele lunii, căpşunile. Şi pentru că e sezonul lor ar fi păcat să nu pregătim prăjituri, tarte, torture sau gemuri delicioase. Astăzim v-am pregătit o reţetă specială: gem de căpşuni fără zahăr.

Căpşunile le puteţi cumpăra proaspete de la piaţă sau le găsiţi în supermarketuri. Aveţi mare grijă să le spălaţi cu atenţie şi să le rupeţi codiţele. Reţeta este extrem de uşoară şi nu veţi petrece mai mult de jumătate de oră în bucătărie. Spor la gătit!

Gem de căpşuni fără zahăr: INGREDIENTE

  • 500 grame de căpşuni spălate şi curăţate de codiţă
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 300 de ml. de suc de mere natural, fără adaus de zahăr

Gem de căpşuni fără zahăr: MOD DE PREPARARE

Aceasta este reţeta pentru gem de căpşuni fără zahăr. Ingredientele pe care le-am enumerat mai sus ajung cât să umpleţi un borcan de 370 de mililitri. Dacă doriţi o cantitate mai mare, trebuie să măriţi şi cantitatea ingredientelor. Căpşunile le spălăm bine sub un jet puternic de apă şi le curăţăm de codiţe. Apoi punem căpşunile într-un castron. Tăiem o lămâie pe jumătate, iar zeama o folosim pentru stropit căpşunile. Apoi punem apă rece în castron cât să le acopere.

Lămâia va ajuta atât la păstrarea unui colorit frumos al fructelor, va preîntimpina oxidarea şi le va face să fie mai ferme, scrie retetecalamama.ro.  Încă puţin şi acest gem de căpşuni fără zahăr va fi gata. Luăm sucul de mere, îl punem într-o crăticioară şi îl fierbem până a scăzut mai mult de jumătate. Scurgem căpşunile de apa cu lămâie şi le adăugăm peste sucul de mere.

La scurt timp a început să se formeze spuma, ca la orice gem. Cu o spatulă o îndepărtaţi cu grijă. Fierbeţi gemul până scade la jumătate, iar dacă doriţi o consistenţă mai fermă puteţi pasa o parte din fructe. Căpşunile conţin pectină şi aceasta va ajuta cu ceva la îngroşare, chiar dacă gemul nu conţine zahăr. Gemul se pune fierbinte în borcane sterilizate şi uscate, apoi se infiltrează capacele şi se lasă la răcit. Acest gem de căpşuni fără zahăr este ideal pentru un mic-dejun sau îl puteţi folosi la clătite sau prăjituri. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net