Friptură de porc aromată cu vin şi usturoi – Alice Sandra Cojan

Ultima actualizare:

    Friptură de porc aromată cu vin şi usturoi
Friptură de porc aromată cu vin şi usturoi

Ingrediente

2 bucăţi cotlet, ceafă sau spată de porc (a câte 250-300 grame fiecare)4 căţei de usturoi2 linguri de untură de porc1 cană de vin alb sec1 lingură amestec de rozmarin,  oregano şi (opțional) fulgi de ardei iute1 foaie de dafin,sare si piper.  

Garnitură de cartofi la cuptor, orez cu amestec mexican, murături asortate;    

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul la 190 de grade (foc mediu). Bateţi carnea, dacă e cazul (dacă are zgârciuri sau dacă feliile sunt prea groase), cu un ciocan de şniţele sau latul unui satâr. Asezonaţi carnea cu amestecul de condimente, sare şi piper. Puneţi bucăţile de carne într-o tavă încăpătoare. Adăugaţi în tava untura de porc, foaia de dafin, vinul şi căţeii de usturoi necurăţaţi, zdrobiţi doar cu latul cuţitului. Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi introduceţi-o la cuptor. Lăsaţi tava acoperită timp de 45 de minute. După cele 45 de minute, scoateți tava din cuptor, dați la o partea folia de pe tavă (cu atenție la aburii fierbinți). Creşteţi temperatura cuptorului la 210 grade (foc mare).Reintroduceți carnea la cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.

Friptura de porc se serveşte ca atare, cu diverse garnituri, cu sosul format în tavă. Dacă sosul a scăzut prea mult, mai adăugaţi o jumătate de cană de vin la finalul preparării.Eu am ales garnitura de cartofi si broccoli şi salată de sfecla roşie. Poftă bună!  

Parteneri

image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net