Foietaj cu urzici - Monica Marton

Ultima actualizare:

    Foietaj cu urzici
Foietaj cu urzici

Ingrediente necesare pentru o porţie:

500 grame de aluat foietaj împărţit în două foi600 grame de urziciun prazo ceapă verdedouă fire de usturoi verde300 grame de brânză3 ouă4 linguri de ulei de măslinejumătate de legătură de mărarjumătate de legătură de pătrunjelun vârf de cuţit de nucşoară10 boabe de piper roşuun praf de sare

Mod de preparare:

Spălaţi urzicile, prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul. Vă recomand să vă purtaţi cu mănuşi, cu urzicile.

Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală şi opăriţi urzicile pe care le puneţi apoi să se scurgă de apă.

Tocaţi prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, apoi mărunţiţi şi urzicile.

Turnaţi uleiul într-o cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi prazul, ceapa verde, usturoiul pe care le căliţi câteva minute. Când acestea sunt călite, adăugaţi urzicile şi le lăsaţi 3 minute pe foc.

Amestecaţi ouăle cu brânza până devin o pastă cremoasă, apoi le amestecaţi cu compoziţia luată de pe foc şi cu nucşoara, piperul, sarea, mărarul şi pătrunjelul tocat.

Aşezaţi o foaie din aluatul foietaj în tava stropită cu ulei, îl puneţi 10 minute la copt, în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. O scoateţi după 10 minute, puneţi compoziţia peste ea având grijă să o întindeţi bine peste toata foaia şi puneţi cea de a doua foaie de aluat foietaj deasupra umpluturii.

Daţi tava la cuptor pentru 25 de minute, la 200 de grade. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net