Eclere cu cremă dublă - Florina-Anca Roman

Ultima actualizare:

    Eclere cu cremă dublă
Eclere cu cremă dublă

Ingrediente:

Pentru aluat : 250 ml apă, 100 g unt, 4 ouă, 1 linguriţă zahăr, un praf de sare, 120 g făină; Pentru umplutură: 200 ml frişcă lichidă, un plic de budincă de cacao, 6 linguri zahăr pudră, 500 ml lapte; Pentru glazură: ciocolată topită;

Preparare:

Într-un vas se pune apă la fiert, peste care se adaugă untul şi zahărul. Când apa dă în clocot se ia de pe foc şi se adaugă treptat toată făina, amestecând cu telul. Compoziţia astfel obţinută se lasă câteva minute pentru a se răci, după care se adaugă succesiv cele patru ouă. Fiecare ou trebuie încorporat foarte bine, înainte de a-l pune pe următorul. Într-o tavă unsă cu puţin ulei se pune compoziţia cu ajutorul unei linguri, formând astfel eclerele de aproximativ 5-6 cm în lungime şi 2-3 cm în lăţime. Acestea se vor mări în timpul coacerii. Se pune tava în cuptorul încins pentru aproximativ 10-15 minute. După ce se răcesc, se taie fiecare ecler pe jumătate. Între timp se bate frişca, peste care se adaugă 2 linguri de zahăr şi se pregăteşte budinca de cacao, cu laptele şi 4 linguri de zahăr. Cu ajutorul unui poş se umplu eclerele cu frişcă şi budincă, aşezate separat. Pentru a orna eclerele, se pune ciocolata topită. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net