Dulceaţă de trandafiri – Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Dulceaţă de trandafiri
Dulceaţă de trandafiri

INGREDIENTE

Ne sunt necesare următoarele: 250 g petale de trandafiri, 1 litru apă, 400 g zahăr, 1/2 linguriţă sare de lămâie;

MOD DE PREPARARE

Dulceaţă de trandafiri: Se culeg petalele de trandafiri şi se curăţă de partea albă şi de eventualele frunze. Se spală în apă rece pentru a înlătura praful şi impurităţile şi se lasă într-o sită pentru a elimina surplusul de apă. Se pun apoi într-un bol, se adaugă o linguriţă de zahăr şi sarea de lămâie. Se pasează până ce încep să îşi lase siropul propriu (petalele nu se fărâmiţează). Apa se pune la fiert împreună cu zahărul. Se fierbe la foc mic până ce zahărul se dizolvă complet, iar siropul format începe să se lege. Se adaugă petalele de trandafiri şi se continuă fierberea până ce siropul are consistenţa dorită. Dulceaţa fierbinte se toarnă în borcanele curate, se strâng bine capacele şi se depozitează într-un loc răcoros. Se serveste cu poftă!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop luna martie jpg
Cum sa faci o prajitura Alba ca zapada ca in copilarie  Sursa imagine  shutterstock 277106084 jpg
idei retete mic dejun png
cal foc shutterstock jpg
zodii, foto shutterstock jpg
featured image (2) jpg
soia foto shutterstock
cub neti sandu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net