Dovlecei umpluţi - Adriana Cornea

Ultima actualizare:

    Dovlecei umpluţi
Dovlecei umpluţi

Ingrediente:

2 dovlecei, 250 g carne tocată de pui, 250 ml suc de roşii, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 legătură mărar, 1/2 legătura pătrunjel, sare, cimpoier, rozmarin, boia de ardei iute, 50 g caşcaval.

Preparare

Curăţăm dovleceii de coajă şi tăiem în două, scobim miezul într-o farfurie. Întoarcem dovleceii cu faţa în jos ca să se scurgă. Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în puţin ulei, când devine transparentă adăugăm morcovul dat prin răzătoare, lăsăm să se ​​călească puţin împreună. Adăugăm carnea tocată şi mai călim puţin, după care adăugăm 100 ml suc de roşii şi condimente după gust.    

Lăsăm să clocotească puţin, oprim focul şi adăugăm mărarul şi pătrunjelul tocat şi amestecăm.

În fiecare jumătate de dovlecel adăugăm compoziţia de carne, deasupra caşcaval ras. Deasupra am aşezat felii de dovlecel. Într-o tavă termorezistentă adăugăm sucul de roşii care ne-a rămas, sare,piper, busuioc, dovleceii umpluţi.

Acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la cuptorul încălzit. După 15 minute luăm folia şi mai lăsăm 10 minute până se rumeneşte frumos.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
suc cola suc acidulat bauturi carbonatate shutterstock 361921463 jpg
vin rosu (2) jpg
porc carne adobestock jpg
Sos de rosii jpg
dans jpg
image png
horoscop 4 august jpg
BeFunky collage   2025 12 14T201653 072 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net