Desert dungat cu piersici

Ultima actualizare:

Ingrediente. Pentru aluat: 400 g făină, 150 g unt, 150 g smântână, 2 ouă, 100 g zahăr, un praf de sare, 1 pacheţel praf de copt, 100 g pesmet. 

Pentru umplutură: 10 piersici, 1 borcan gem de piersici, 1 esenţă rom. 

Preparare: Pentru aluat, amesteci toate ingredientele (fără pesmet), faci un aluat potrivit de tare şi îl laşi 10 minute la temperature camerei.  Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe mici. Într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină, aşezi trei sferturi din aluat, ridicându-l pe margini.

Înţepi aluatul cu o furculiţă, presari pesmetul şi adaugi piersicile. Gemul îl amesteci cu esenţa de rom, îl torni peste piersici şi nivelezi. Din aluatul păstrat, modelezi nişte suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grătar peste gem. Introduci plăcinta la cuptor pentru circa 45 de minute până ce se rumeneşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net