Cozonac cu umplutură de dovleac, măr şi scorţişoară – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Cozonac cu umplutură de dovleac, măr şi scorţişoară
Cozonac cu umplutură de dovleac, măr şi scorţişoară

Aluat:

1 kg făină

300 g margarină + ulei pt frământat

5 linguri zahăr

3 gălbenuşuri de ou

3 ouă întregi

40 g drojdie proaspătă

300 ml lapte

sare

400 g dovleac ras

8 mere potrivite

scorţişoară

ciocolată cu lapte

4-5 pliculeţe zahăr vanilat +zahăr după gust

Mod de preparare:

Drojdia o dizolvăm în lapte cald cu 2 linguri de zahăr şi sare, lăsăm puţin să crească maiaua. Apoi în făină adăugăm maiaua, margarină moale, gălbenuşurile şi ouăle întregi. Frământăm bine şi lăsăm aluatul la crescut 40-45 minute. Când a crescut frământăm puţin aluatul cu ulei şi întindem pe masă de lucru din aluat pe care îl umplem cu umplutură de dovleac, măr, ciocolată şi scorţişoară şi rulăm cu grijă, apoi aşezăm ruloul în formă unsă şi tapetata cu făină, ungem cozonacii cu gălbenuş de ou. Mai lăsăm 10 minute să mai crească şi în tavă şi dăm la cuptorul încins la foc mediu circa 50 minute.

Umplutură:

Dovleacul ras se căleşte cu merele curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe potrivite, se adaugă zahăr după gust, zahăr vanilat, scorţişoară.. Când s-au înmuiat, de dau de pe foc şi se lasă să se răcească. Apoi pe aluatul de cozonac întindem umplutură şi radem ciocolată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net