Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Foi cu mac şi cremă de lămâie - Livia Ursulescu

Ultima actualizare:

    Foi cu mac şi cremă de lămâie
Foi cu mac şi cremă de lămâie

Câştigătoarea noastră se numeşte Livia Ursulescu. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.

Ingrediente pentru foi: 1 ou, 150g zahăr, 160 g unt sau untură, 200 ml lapte, 500 g făină, 1 praf de copt, coajă de lămâie, 100 g mac; Pentru cremă: 3 gălbenuşuri, 1 lingură amidon, 250 ml lapte, 200 g zahăr, 2-3 linguri zeamă de lămâie, 300 ml frişcă lichidă, 10g gelatină hidratată în 2-3 linguri apă; Pentru glazură: 1 albuş, 150 g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Pentru foi, am amestecat oul cu zahăr, am adăugat untul moale, laptele, apoi făina amestecată cu praf de copt şi coajă rasă de lămâie. Am împărţit aluatul în două, într-o parte am pus macul şi am frământat din nou. Am împărţit fiecare bucată în 2, au rezultat 2 foi cu mac şi 2 foi simple. Le-am copt pe dosul tăvii aproximativ 10 minute, până s-au rumenit. Pentru cremă am amestecat gălbenuşurile cu zahăr, am adăugat amidonul şi laptele. Am fiert compoziţia până s-a îngroşat puţin. Am lăsat-o la răcit, apoi am adăugat zeama de lămâie după gust, gelatina topită şi frişca bătută. Am pus crema între foi şi am lăsat prăjitura la rece. Pentru glazură, am bătut albuşul spumă, am adăugat zahărul câte puţin şi zeama de lămâie. După ce am porţionat prăjitura, am turnat deasupra glazura de albuş. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cub horoscop bani
CLICK adam jaime dmkmrNptMpw unsplash jpg
virgiliu stroescu webp
Horoscop carieră 3 9 Martie 2025, foto Shutterstock jpg
cozonac la cuptor jpg
Secrete de hairstyling rapid pentru un aspect profesional în fiecare zi jpg
Tendințe moderne în bucătărie   gătitul rapid și eficient jpg
Articol 2   Copia Certificata a Intabularii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net