Ciorbă de perişoare – Mădălina Radu

Ultima actualizare:

    Ciorbă de perişoare
Ciorbă de perişoare

Ingrediente:

pentru perişoare: 400 g carne tocată de porc fără grăsime

o mână de orez

o ceapă mică

sare, piper după gust

1 ou

pentru ciorbă:

2 morcovi

un cartof

jumătate de ardei roşu

un păstârnac mic

100 ml bulion de roşii

1 ceapă de mărime medie

sare, piper după gust

frunze de pătrunjel

2 l apă

2-3 linguri de ulei

Mod de preparare:

Începem cu ciorba, care trebuie să fiarbă ca să putem adaugă perişoarele. Ceapa, morcovii păstârnacul şi ardeiul se taie mărunt şi se călesc, până se înmoaie în puţin ulei. Se adaugă apa, se condimentează cu sare şi piper. Apoi se poate pune cartoful tăiat cubuleţe. Se lasă la foc mic, în timp ce ne ocupăm de perişoare.

Pentru perişoare, se face un amestec asemenător celui de la sarmale.  În carnea măcinată, adăugăm un ou, orez o ceapa mică dată prin răzătoare, sare şi piper după gust. Toate se amestecă foarte bine, apoi cu mâinile umede se formează biluţe de mărimea unei nuci.

Când ciorbă începe să fiarbă se pot adaugă şi perisoarele. Se mai lasă la fiert, până când orezul din perişoare este fiert. La final, cu 5 minute înainte de a lua oala de pe foc, se adaugă bulionul

Se serveşte cu smântână şi ardei iute!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net