«Choux a la crème» - Cristina C.

Ultima actualizare:

    «Choux a la crème»
«Choux a la crème»

Ingrediente:

Pentru gogoşelele de choux a la creme aveţi nevoie de: 250 ml apă, 250 ml lapte, 200 g unt cu 80% grăsime, 375 g făină, un vârf de cuţit de sare şi 8-9 ouă. Pentru creme patisiere (crema de vanilie) aveţi nevoie de: 1 l lapte, 16 gălbenuşuri, 4 batoane de vanilie, 250 g zahăr, 120 g făină. Şi în plus, mai aveţi nevoie de 300 ml smântână pentru frişcă. Se pun 1 l lapte la încălzit. După ce s-a încălzit adăugaţi  seminţele de la cele 4 batoane de vanilie şi acoperiţi vasul cu un capac ca să se infuzeze bine. Într-o crăticioară se pun 250 ml apă, 250 ml lapte, 200 g unt şi un vârf de cuţit de sare şi se încălzeşte până când dă în clocot. Amestecaţi bine cu o lingură de lemn până când o să aibă consistenţa unui aluat omogen şi se va dezlipi de pe pereţii cratiţei. Apoi, acest aluat se lasă să se răcească puţin. În acel moment începeţi  să adăugaţi în aluat câte un ou. Atenţie, ouăle se adaugă pe rând: adăugaţi un ou, amestecaţi bine cu lingură până se încorporeaza oul şi tot aşa până ajungeţi să adăugaţi 8 ouă. Asta este cel mai important moment. Compoziţia trebuie să fie  ca o gumă care se lipeşte puţin între degete. Dacă simţiţi că nu e aşa mai adăugaţi un ou.Apoi, puneţi hârtie de copt  într-o tavă şi încingeţi cuptorul la 200 grade. Puneţi cu lingură de compoziţie de choux (cam cât o nuca) în tavă dar nu foarte aproape unele de altele (cam la 6-7 cm distanţă) pentru că o să se umfle şi nu trebuie să se lipească între ele. Se da la cuptor aproximativ 20 de minute. Nu deschideţi cuptorul vreme de 15 min cel puţin pentru că altfel nu mai cresc choux-urile. După ce sunt gata, lăsaţi să se răcească şi tăiaţi cu foarfeca sau cuţitul un capac (dar nu de tot). Continuăm cu crema de vanilie. Cele 16 gălbenuşuri se freacă bine cu 250 g zahăr şi 120 g făină, apoi se adaugă puţin câte puţin laptele infuzat. Se pune pe foc şi se amestecă continuu cu un tel pară până când se întăreşte bine. Se bate frişcă şi se adaugă foarte puţin zahăr pudră. Am umplut gogoşelele cu cremă şi frişcă şi am pudrat choux-urile cu zahăr pudră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net