Chiftele din vinete – Brândușa Aluculesei
Ingrediente pentru chiftele
3 bucăți vinete2 cepe potrivite1 căpățână de usturoi4 felii de pâine neagră1 vârf de cuțit de sare1 linguriță oregano3 linguri de făină.
Mod de preparare
Se coc vinetele, se clătesc și se pun la scurs. Se curăță ceapa, usturoiul și se mixează, adăugăm vinetele și le mixăm și pe ele. Umezim pâinea, o stoarcem și o punem peste compoziție, adăugăm piper măcinat, oregano, sare și făină de grâu și omogenizăm compoziția. Într-o farfurie, punem câteva linguri de făină, luăm cu o lingură compoziție și îi dăm drumul în făină, o rotim ușor și îi dăm drumul în ulei încins. Se prăjesc la foc iute.
Ingrediente pentru sos
2 cutii roșii2 linguri de făină1 steluță de țelină1 vârf de cuțit de sare1 ceapă2-3 linguri de ulei1 vârf de cuțit de tarhon.
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se toacă și se pune la undit, când ceapa este aurie adăugăm peste ea sosul făcut din roșiile mixate cu faina, sarea, frunzele de țelină și tarhonul. Amestecăm mereu, vreme de câteva minute. Când sosul s-a îngroșat, adăugăm chiftelele și oprim focul.