Chifteaua uriaşă cu legume – Camelia Bejenaru

Ultima actualizare:

    Chifteaua uriaşă cu legume
Chifteaua uriaşă cu legume

Ingrediente:

Pentru ghiveciul de legume: 

10 roșii de mărime medie

4 ardei sau gogoșari

400 g orez

2 cepe mari

un praf de sare

200 ml lapte

Pentru chiftea:

1 kg carne de pui sau de porc tocată

2 căței de usturoi

6 felii franzelă

un praf de sare

un praf de piper

4 ouă

Preparare:

Carnea se amestecă împreună cu usturoiul, ouăle, sarea, piperul și franzela înmuiată în prealabil în apă și stoarsă. Compoziția astfel obținută se așează precum o ruladă într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei.

Legumele pentru ghiveci se taie felii subțiri, după care se așează alături de chiftea, astfel: se pune un strat de roșii feliate, după care se adaugă ardeii, orezul, cepele și sarea amestecate. Deasupra se mai așează un strat de roșii feliate. Se toarnă laptele peste întreaga compoziție. Se pune la cuptor la foc mic, pentru aproximativ o oră, până când se formează o crustă crocantă deasupra. Poftă bună !

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net