Biscuiţi pufoşi cu cremă de piersici – Camelia Rădoi

Ultima actualizare:

    Biscuiţi pufoşi cu cremă de piersici
Biscuiţi pufoşi cu cremă de piersici

Ingrediente:

•           250 gr făină

•           150 gr zahăr

•           125 gr unt moale

•           60 gr cacao

•           1 ou

•           4 gr praf de copt

•           3 gr bicarbonat de sodiu

•           200 ml lapte bătut

•           1 lingură esenţă de vanilie

•           1 vârf cuţit de sare

•           Ingrediente crema de piersici:

•           300 ml lapte

•           350 gr jumătăţi de piersică din compot

•           63 gr amidon de porumb

•           2 gălbenuşuri

•           75 gr zahăr

•           1 vârf cuţit de sare

Mod de preparare:

Pentru început ne asigurăm că toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Într-un bolmixam untul moale, zahărul, esenţă de vanilie şi sarea până obţinem o crema omogenă. Adăugăm oul şi mixăm la viteză medie până se încorporează perfect în crema de unt. Într-un alt bol amestecăm făină, cacaoa, praful de copt şi bicarbonatul. Le cernem. Adăugăm în crema de unt, alternativ, amestecul de făină cu cacao şi lapte bătut. mixăm până când aluatul este complet omogenizat. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Punem compoziţia într-o pungă pentru ornat şi formăm în tavă tapetata cercuri de aluat sau ce alte forme doriţi cu diamatru de 5 cm. Trebuie să lăsăm între biscuiţi o distanţă de câţiva cm deoarece în timpul coacerii aluatul se va extinde. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru fix 10 minute. După ce s-au copt îi lăsăm să se răcească complet.

Crema de piersici:

Scurgem piersicile bine şi le punem în bolul blenderului. Adăugăm laptele şi le pasăm până obţinem o compoziţie fină. Amestecul obţinut se încălzeşte la foc mic. Într-unbol separat, mixăm gălbenuşurile, sarea, amidonul, zahărul şi 2-3 linguri din amestecul de lapte cald. Turnam laptele rămas peste mixul de gălbenuşuri. mixăm până la omogenizare. Punem crema înapoi în cratiţă, şi o fierbem la foc mic până se întăreşte (10-15 minute). Amestecăm continuu. Când este gata oprim focul, şi acoperim suprafaţă cremei cu folie de prospeţime că să nu se usuce. Lăsăm crema să se răcească complet.

Asamblare:

Punem crema într-o pungă pentru ornat şi distribuim uniform crema, într-un strat generos, pe jumătate din biscuiţii pufoşi. Îi acoperim cu restul de biscuiţi rămaşi şi îi presăm uşor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
pizza pixabay jpg
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net