Ardei umpluţi – Susana Marc

Ultima actualizare:

    Ardei umpluţi
Ardei umpluţi

Ingrediente

15 ardei graşi

1 cană bulion

3 linguri rase făină

4 linguri ulei

sare, piper, boia

Umplutură

650 grcarne de porc tocată (sau amestec vită şi porc)

300 g orez cu bob rotund

1 ceapă mare

2-3 linguri ulei

1 linguriţă piper

2 linguriţe sare

2 linguriţe vegeta de casă măcinată

1 linguriţă boia

6 fire pătrunjel

2 fire mărar (sau cimbru)

200 ml bulion

1 ou

Bucăţi: 15

Preparare

1.         Pentru umplutură: se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în uleiul încins până se înmoaie. Se ia de pe foc şi se adaugă în ea boiaua, amestecându-se bine. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, inclusiv ceapă călită, bulionul şi oul.

* este indicat să folosiţi orez cu bob rotund pentru această reţeta, la fel că şi la sarmale, deşi eu de dată asta am pus din cel cu bobul lung fiindcă mi-am dat seama în ultimul moment că nu am din celălalt

2.         Se taie partea de sus a ardeilor şi se curată de cotoare. Se trec sub jet de apă să se cureţe de samburi.

3.         Se umple fiecare ardei cu umplutură pregătită, dar lăsaţi loc în partea de sus, cam de un deget că să nu iasă umplutură afară când se umflă orezul.

4.         Aşezaţi ardeii într-o oală încăpătoare, cât mai înghesuiţi să nu se răstoarne. Puneţi căpăcelele deasupra. Acoperiţi-i cu apă puţin peste jumătate. Adăugaţi 2 linguriţe de sare în apă şi aduceţi la fierbere. Când începe să fiarbă apă, daţi focul pe mediu spre mic, puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă cam 40-45 minute.

5.         Încingeţi cele 4 linguri de ulei şi adăugaţi făină. Amestecaţi rapid, până se formează o pastă, şi stingeţi cu bulionul în care aţi dizolvat 2 linguriţe boia şi 1/2 linguriţă piper. Amestecaţi rapid şi dacă se îngroaşă prea repede puneţi cu polonicul puţină apă fierbinte de pe ardei până obţineţi o compoziţie care curge uşor. Turnaţi acest rântaş peste ardei şi lăsaţi să dea câteva clocote, până vedeţi că sosul începe să se îngroaşe. Gustaţi sosul şi mai adăugaţi sare sau piper dacă doriţi. Daţi apoi focul la mic şi mai lăsaţi să fiarbă încet cam 10 minute.

Se servesc stropiţi cu sos şi smântână.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net