Aperitiv «Pitici» - LoreDana Cristea

Ultima actualizare:

    Aperitiv «pitici»
Aperitiv «pitici»

Ingrediente:

1 ou, 50 g caşcaval ras, 50 g brânză puţin sărată (caş), 1 plic de drojdie, 50 ml lapte sau apă, un praf de sare, făină cât cuprinde, măsline (pentru ochişori şi năsucuri), felii de salam sau şuncă presată, caşcaval felii, frunze de salată verde.

Preparare

Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, peste care adăugăm o linguriţă de făină şi una de zahăr şi lăsăm lânga o sursă de căldură 10 minute (ochiul de la aragaz).

După ce începe să crească amestecăm maiaua cu oul, caşcavalul, brânza, laptele şi făina, frământăm până devine un aluat moale nelipicios.

Lăsăm să crească 1 oră.

După ce a crescut, împărţim aluatul în biluţe, care se aplatizează uşor, formând astfel nişte suluri.

Cu ajutorul unei foarfece de bucătărie facem câte o tăietură oblică la fiecare capăt (în partea de sus, formând urechiuşele).

Ochişori şi năsucurile le facem din rondele de măsline.

Dăm la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute (sunt gata când încep să se rumenească uşor la suprafaţă).

Se taie fiecare căţeluş în dreptul guriţei (astfel părând că are gura deschisă), iar în guriţă punem salam, salată şi caşcavalul felii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net