Traditia inelului de logodna cu diamant

Ultima actualizare:

Te-ai intrebat vreodata cum a devenit inelul simbolul casatoriei si de ce se poarta pe cel de-al patrulea deget de la mana stanga? Inelul de logodna are o traditie inradacinata de sute de ani, traditie care inca se mai pastreaza si in zilele noastre.

Istoria inelului de logodna in perioada faraonilor

Inca din timpul faraonilor din Egipt a aparut conceptul de inel ca simbol al eternitatii. Realizat din fier simplu, sub forma unui cerc, inelul a fost asociat angajamentului dintre doi soti de abia in epoca romana. Inelele din aur cu pietre pretioase au inceput sa ia amploare in perioada medievala. Cele mai populare pietre pretioase erau simbolice – rubinul rosu era asociat culorii inimii, safirul albastru era asociat cerului, dar cea mai ravnita piatra pretioasa era indestructibilul diamant.

Diamantele, pietre pretioase cu puteri antice

Cuvantul “diamant” deriva din cuvantul grecesc “adamas” care inseamna “necucerit”. De aici, si povestea diamantelor ce reprezinta o putere de neinvins, bijuterii potrivite pentru legamantul casatoriei. Dar atractia reala a acestor pietre stralucitoare, despre care grecii antici credeau ca erau cioburi delicate ale stelelor cazatoare, a venit din puterea si protectia pe care le-o ofereau purtatorilor. Spre exemplu, in India, locul unde au fost descoperite diamantele pentru prima oara, se credea ca diamantul reprezenta un scut impotriva fortelor raului. Mai mult de atat, astrologii antici erau de parere ca purtarea unui diamante avea puterea de a mentine dragostea de durata si de a tine la distanta vrajile si cosmarurile. Asociat cu inocenta, dar si cu puterea sexuala si protectia impotriva relelor, diamantul a devenit darul cel mai ravnit.

Cand a devenit diamantul simbolul logodnei?

Acum mai bine de 500 de ani, inelul cu diamant a devenit oficial simbolul logodnei, cand arhiducele Maximilian de Austria i-a oferit unul in dar iubitei lui, Maria de Burgundia. Traditia de a purta inelul de logodna si verigheta pe cel de-al patrulea deget de la mana stanga isi are radacinile in cultura egiptenilor. Acestia considerau ca o vena de la degetul inelar duce direct la inima. Astfel, se credea ca purtarea inelului de logodna pe degetul inelar avea rolul de a mentine energia dragostei si de a bloca instinctul de cautare a dragostei. Obiceiul de oferire duala a inelului de logodna in cuplu a fost introdus de catre Biserica Ortodoxa Greaca in anul 1300. Cu toate acestea, intersul pentru acest obicei a inceput sa apara de abia dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial, cand tinerii barbati erau fortati sa-si paraseasca iubitele, fara sa stie daca si cand aveau sa se intoarca la persoanele dragi.

Inelul de logodna cu diamante in zilele noastre

Odata cu trecerea timpului, inelul de logodna cu diamant a devenit un dar special, la care viseaza majoritatea femeilor. Pe langa faptul ca are o semnificatie spirituala, inelul cu diamant este o bijuterie pretioasa, care, in zilele noastre, poate fi realizata dupa gusturile fiecaruia. Daca in antichitate, inelul de logodna era realizat dintr-un singur aliaj si o forma simpla, acum este creat in detaliu pentru obtinerea bijuteriei mult dorite. Royal Diamonds ofera sute de modele realizate manual de catre mesteri priceputi cu zeci de ani de experienta. In colectia cu inele cu diamante gasesti inele de logodna cu diamant solitaire, cu diamant solitaire si diamante pe lateral, cu trei diamante si diamante pe lateral cu umeri, cu mai multe diamante-cluster sau cu pietre pretioase. Toate inelele de logodna sunt fabricate dintr-o selectie de metale pretioase - aur alb si galben, platina si paladiu.

image
image
image
image
image
image
EvoGo jpg
19 03 Click jpg
stevie romaneasca jpg
iubire
horoscop 17 martie webp
Organizezi un grătar la tine acasă  Iată ce să NU ți lipsească! jpg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
maxresdefault jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net