5 substanţe periculoase în vopseaua de păr

Ultima actualizare:

    Substanţe periculoase în vopseaua de păr: Cum să evitaţi reacţiile alergice foto: sanatate.bzi.ro
Substanţe periculoase în vopseaua de păr: Cum să evitaţi reacţiile alergice foto: sanatate.bzi.ro

Când vopsirea părului devine o practică frecventă, şi riscurile asupra sănătăţii cresc. Click! îţi prezintă 5 substanţe periculoase în vopseaua de păr.

Vopsitul poate afecta întregul organism. Iată de ce substanţe periculoase în vopseaua de păr să ne ferim şi care sunt efectele lor asupra sănătaţii.

  • P-fenilendiamina (PPD) se întâlneşte în două din trei vopsele de păr şi poate fi dăunătoare pentru sistemul imunitar, piele, sistemul respirator şi cel nervos, ficat şi rinichi. Este una dintre cele mai periculoase substanţe în vopseaua de păr şi, la un moment dat, a fost chiar interzisă în ţări precum Canada, Franţa Germania şi Suedia. Acum este însă legală.
  • Una dintre cele 5 substanţe periculoase în vopseaua de păr se numără şi resorcina. Acesta este unul dintre cele mai nocive elemente din compoziţia produselor cosmetice. În cantităţi mari, prin inhalare sau prin ingerare, resorcina a fost legată de pierderile de sarcină şi dereglările hormonale.
  • Din categoria substanţe periculoase în vopseaua de păr se regăseşte şi amoniacul, care irită pielea, ochii şi sistemul respirator şi poate cauza astm, precum şi diverse alte probleme respiratorii.
  • Unele dintre cele mai periculoase substanţe în vopseaua de păr sunt sulfaţii de sodiu, potasiu şi amoniu, în concentraţii de până la 60%, deşi numai o compoziţie de 17,5 % poate irita pielea. Aceştia cresc riscul de astm pentru că inhalarea acestor vapori poate afecta grav plămânii.
  • Peroxidul de hidrogen. Apa oxigenată este folosită , de fapt, în decolorarea părului. Este una dintre cele 5 substanţe periculoase în vopseaua de păr, deoarece unele studii sugerează că apa oxigenată ar modifica structura ADN-ului uman, iar asta poate cauza, inclusiv, cancerul.

Substanţe periculoase în vopseaua de păr: Cum să ne protejăm

  • Aşteptaţi cel puţin patru săptămâni între vopsiri.
  • Pentru a menţine uniformitatea culorii, puteţi să coloraţi doar rădăcinile, astfel evitaţi substanţe periculoase în vopseaua de păr.
  • O alternativă mai sănătoasă este vopseaua cu henna. Ea este complet naturală şi este extrasă din frunzele şi rădăcina pomului “mignonette“. Efectele ei sunt însă semi-permanente, iar gama de culori nu este variată.
  • Nu în ultimul rând, medicii recomandă testarea vopselei pe o mică suprafaţă cu cel puţin 24 de ore înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net