Click! te învaţă cum să cazi corect pe gheaţă

Ultima actualizare:

Străzile au devenit adevărate patinoare, iar ieşitul din casă e deja aventură. Poleiul şi gheaţa ne îngreunează mersul, iar căzăturile pot duce la fracturi grave. Asta, dacă nu ştii cum să mergi şi cum să cazi corect. Jurnaliştii de la drumliber.ro ne dau câteva sfaturi pentru a evita astfel de incidente.

  • Evită cât poţi de mult să te loveşti la cap! În timpul căderii, capul trebuie ţinut ridicat şi protejat cu mâinile. În timpul contactului cu solul, trebuie să eviţi şocul, mai ales în anumite zone sensibile. 
  • Relaxează musculatura! În acest fel, vei cădea „cursiv”, ca şi cum ai „curge”, corpul va fi moale, iar impactul cu solul mult mai blând. 
  • Dacă îţi dai seama că vei cădea pe lungimea corpului, în nici un caz nu pune palma perpendicular pe sol! Tot şocul va fi transferat în încheietura mânii şi poţi suferi o luxaţie sau chiar o fractură. Palmele trebuie să atingă solul în unghi de 45 de grade, iar în acest fel preluarea forţei se va face treptat, în tot braţul, nu doar într-un singur punct. Căderea în lateral trebuie să te prindă cu mâna pe lângă corp sau cu braţul în unghi de 45 de grade, cu palmele îndreptate spre sol, pentru amortizarea căzăturii.
  • Cotul trebuie să fie semiflexat pentru a putea prelua forţa sau pentru a lovi solul cu braţul şi palma. 
  • Dacă foloseşti braţul şi palma pentru amortizarea căzăturii, ţine palma dreaptă şi nu scoate la înaintare degetele pentru că rişti să ţi le rupi. Cu alte cuvinte, când cazi, evită să sprijini greutatea corpului în degete. 
  • Dacă aluneci şi îţi dai seama că vei cădea pe spate, trebuie să relaxezi musculatura şi să eviţi, pe cât poţi, să cazi în fund. Încearcă să răsuceşti corpul în aşa fel încât să cazi pe şold sau pe întreaga parte laterală. Loviturile în zona de jos a coloanei vertebrale sunt foarte dureroase. 
  • Când cazi pe spate, mânile se ţin întinse în spate- lateral, cu palmele îndreptate către sol, iar coatele trebuie să fie flexate. Astfel, când vei atinge solul, te vei sprijini pe ambele mâini, atenuând căzătura. În acest fel, eviţi şi loviturile la cap. Şi, pentru că tot veni vorba, capul se ţine cu bărbia spre piept, pentru a-l proteja. 
  • Ca să eviţi să aluneci pe gheaţă şi polei, fă paşii cât mai mici, stai uşor aplecat în faţă şi ţine centrul de greutate pe piciorul cu care păşeşti, nu pe ambele picioare. Evită să ai mâinile ocupate cu genţi, plase sau alte obiecte care te pot dezechilibra. Nu ţine copilul în braţe deoarece ai putea cădea cu tot cu el. 
  • Poartă mănuşi! În acest fel, nu vei ţine mâinile în buzunare, iar în cazul în care aluneci te poţi echilibra. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
image
actualitate.net
image
actualitate.net