Ce trebuie să mănânci ca să nu te îmbolnăveşti de gripă

Ultima actualizare:

Odată cu încălzirea vremii, vrem, nu vrem, ne vom confrunta cu un nou val de răceli, infecţii respiratorii şi chiar gripă. Astfel, ca să evităm îmbolnăvirile, ar trebui să începem cât mai repede un tratament pentru imunizareaorganismului. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu ne spune ce alimente să introducem în dieta zilnică pentru a preveni îmbolnăvirile.

  • Broccoli este o legumă cruciferă ce include în compoziţia sa un complex de nutrienţi cu potenţial antioxidant, anti-inflamator şi detoxifiant. Este, astfel, un aliment imuno-stimulator şi un adevărat anticancerigen. 
  • Alimentele fermentate – Acestea sunt bogate în probiotice, în special chefirul, şi stimulează sistemul imunitar. Probioticele sunt considerate elemente benefice sănătăţii datorită faptului că echilibrează balanţa dintre bacteriile “bune” şi cele “rele”, care produc boli la nivelul sistemului digestiv. 
  • Peştele este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi poate înlocui cu succes orice fel de carne. Peştele conţine proteine de calitate şi acizi graşi Omega3, care menţin sănătatea sistemului imunitar. Aceşti acizi graşi esenţiali se mai găsesc şi în seminţele de in, floarea-soarelui, dovleac, rapiţă şi nuci. 
  • Morcovul şi dovleacul - Sunt cele mai importante surse alimentare de beta-caroten. Efectul acestui nutrient asupra sănătăţii a fost studiat clinic: astfel, dacă îl includem în dieta zilnică, organismul nostru va beneficia de protecţie împotriva radicalilor liberi, substanţe care distrug membrana celulară. 
  • Ceapa şi usturoiul - Ceapa ajută la curăţarea congestiilor şi la eliminarea excesului de mucus la diverse nivele în organism , iar usturoiul are  numeroase proprietăţi terapeutice: îmbunătăţeşte activitatea globulelor albe, măreşte producţia de anticorpi, are efect antiseptic, antibacterian şi antiinflamator. 
  • Tinctura de propolis se numără printre cele mai bune remedii naturiste pentru tot felul de probleme, un adevărat medicament şi antibiotic natural. Tratează cistite, anexite, dureri în gât, tuse, răceli, inclusiv acneea. Însă, cel mai important, e foarte bună pentru stimularea sistemului imunitar. Se poate lua cu o linguriţă de miere sau se adaugă în sucuri, limonade sau ceaiuri.
  • Tinctura de Echinacea  are proprietăţi antifungice, ajută la întărirea sistemului imunitar, tratează virozele respiratorii, gripa şi oboseala. Dacă răceşti des este clar că ai nevoie de o cură de echinacea. Însă,  poţi să o administrezi şi preventiv, mai ales că se apropie sezonul gripei şi al răcelilor. 
  • Tinctura de arnică are proprietăţi asemănătoare cu cele ale echinaceei, tratează răcelile, afecţiunile căilor respiratorii şi durerile în gât, când se face gargară cu o linguriţă de tinctură diluată în apă. Pentru creşterea imunităţii, se iau circa 30 de picături diluate în apă, dimineaţa, pe stomacul gol. Poţi face o cură de tinctură de arnică timp de o lună de zile. 
  • Cătina este plină de antioxidanţi, betacaroten, flavonoide şi conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. Persoanele care o consumă regulat vor beneficia de un scut împotriva răcelilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net